RENOVERING OG UDBYGNING

Senest den 1. maj igangsættes en større renovering og udbygning af skolen, der skal forbedre rammerne for elever, ansatte og gæster.

Den 1. maj igangsættes en større renovering og udbygning af Nordjyllands Landbrugsskole, der skal forbedre rammerne for elever, ansatte og gæster.

”Vi har i længere tid oplevet et stigende elevtal, og det er bare rigtig skønt. Det betyder også der lægges et stort pres på vores undervisningslokaler, spisesale og fællesarealer. Derfor har vi det sidste års tid, arbejdet på at få gjort drømmen til virkelighed – og det sker nu” fortæller forstander på Nordjyllands Landbrugsskole, Jakob Autzen.

Planen er, at området foran skolen skal graves ud for at give mere plads og lys i skolens nuværende bygning. Spisesalen bliver dobbelt så stor og kældergangen, som lige nu indeholder depoter og tidligere svømmebad, bliver omdannet til undervisningslokaler og grupperum. Derudover bliver der også direkte udgang til det grønne areal foran skolen, som en slags atriumgård, med multibane og siddepladser.

”Udover renovering af lokaler, udbygning til spisesal og atriumgård, så består renoveringen også at en komplet facaderenovering af skolens undervisningsfløj. Facaden bliver beklædt med cedertræ og får et brush up med blandt andet nye vinduer”.

Stor donation fra LandboNord Fonden

Udover renoveringen bliver det naturligvis også nødvendigt med en opgradering af inventaret – både i spisesalen og de nye undervisningsrammer. Til dette formål har LandboNord Fonden, med Hans Jørgen Boel som formand, netop doneret 100.000 kr.

”Vi vil rigtig gerne bakke op om den gode udvikling som Lundbæk er i gang med. Stigende elevtal kræver også noget ekstra af skolens rammer. Derfor er vi rigtig glade for at kunne støtte projektet med 100.000 kr.
Vi glæder os til at følge renoveringen og ikke mindst se de nye rammer i brug af fremtidens landmænd”. Udtaler formand for LandboNord Fonden, Hans Jørgen Boel.

Det er entreprenørfirmaet Myhlenbergb Byg A/S der, efter en udbudsrunde, er valgt til opgaven.
Den udvendige renovering vil bestå af en ny atriumgård, ny hovedindgang og en ny multibane. Indvendigt vil eksisterende kantine renoveres og dertil udvides med en ny kantine. Fællesrum, toiletter, køkken, undervisningslokaler, kontorer, lærerværelser og svalegange vil også indgå i ombygningen.