Lundbæk får det største grundforløbshold

Markant elevfremgang: Lundbæk får med 98 nye elever på grundforløb det største hold blandt alle landets landbrugsskoler.

Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk får med 98 nye elever på grundforløb det største hold blandt alle landets landbrugsskoler. Det bekræfter Danske Landbrugsskoler.

De seneste års mangel på elever er vendt – Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk oplever massiv fremgang på det grundforløbshold, der startede i går 14. januar.

– Det er dejligt at opleve så stor elevfremgang, og det vidner om, at de unge ikke er skræmte over vanskelige branchevilkår. Vi er nu oppe på samlet 98 grundforløbs- og EGU-elever for foråret. Det er de elever, som er det første og vigtigste grundlag for hele landmandsuddannelsen. Det svarer til en fremgang på over 40% på et år. Vi er meget tilfredse, men er stadig ikke i mål”, udtaler forstander Erik Poulstrup.

Han understreger, at der stadig er et stort stykke arbejde at gøre i forhold til at uddanne nok arbejdskraft til landbrugssektoren.

– Vi leverer til et erhverv, som mangler arbejdskraft i et omfang, der ikke er set tidligere.

Erik Poulstrup håber derfor, branchen kan stå sammen for at løse de udfordringer, der er i forhold til at uddanne nok kvalificeret arbejdskraft til landbruget. I den forbindelse mener han, at landbrugsskolerne både skal være omstillingsparate, men samtidig holde fast i de ting, der virker.

– På Lundbæk værner vi om klassiske værdier som ordentlighed og trivsel, men vi er også opsatte på at vi skal fremme elevernes nysgerrighed og ansvarsbevidsthed. Kostskolelivet er en afgørende grundsten i dette arbejde – det er et vigtigt element, vi som landbrugsskole vil holde fast i.