Læs om Simons oplevelser fra Californien

Simon har sammen med sine klassekammerater på 2. hovedforløb været på studietur i Californien. Det fortæller han om her.

I oktober rejste ni 2. hovedforløbselever fra Nordjyllands Landbrugsskole til Californien. Med sig havde de store forventninger, kufferter og heldigvis også uddannelsesleder, Charlotte Haahr. En af de elever, som var med på turen, er Simon Kusk Langballe, der beretter om en fantastisk rejse.

Simon fortæller, at gruppen besøgte flere forskellige landbrug, deriblandt kvægfarme. Særligt størrelsen på disse landbrug og deres evne til at udnytte alle ressourcer imponerede Simon. ”Det jeg fik mest ud af, var at se den måde, amerikanerne driver landbrug på, der var anderledes, fra herhjemme. De er rigtig gode til at udnytte alt. De genbruger mange ting på kvægfarmene, som vi bare smider væk herhjemme. Det kan f.eks. være gyllefibre, som køerne kunne ligge i, i sengebåsene. Det har de god succes med.”

Udover malkekvægsfarme så eleverne også en maskinstation, bomuldshøst, kødkvæg og citronpakning.

Programmet bød også på andet end landbrug, hvorom Simon fortæller: ”Vi var også ude at se Hoover Dam, nationalparker og også fængselsøen-Alcatraz. Det var også rigtig spændende at se.” Simon og de andre har fået tanket rygsækken op med masser af indtryk, men der er én oplevelse, som han fortæller andre om igen og igen. ”Det, der står tilbage som det største minde, er helt klart Las Vegas. Det er nok det, der har gjort størst indtryk. Det kan helt klart anbefales. Det er stort. Rigtig stort. Man kan ikke forestille sig det, før man ser det. Byen er lidt en anden verden end herhjemme i hvert fald.”

Udover seværdigheder var samværet med klassekammeraterne også i top. ”Det sociale var helt klart noget af det bedste ved turen. Bare selve rejsen ud og hjem og det med at sidde i en bil og køre rundt en hel dag sammen. Det var virkelig hyggeligt. Det var fedt at være afsted med klassen, og få det minde med dem man bliver faglært med. Og så giver turen et super godt sammenhold.”