Introkursus

To eller tre dage på Nordjyllands Landbrugsskole

Indhold

Eleven vil blive introduceret til de forskellige uddannelsesmuligheder, som skolen og erhvervet udbyder.  Eleven vil modtage undervisning, som er baseret på arbejdet i landbruget set fra landbrugselevernes synpunkt. Emnerne kunne fx være ”Hvad laver man, som landbrugselev i stalden (forskellige dyregrupper)” eller ”Hvad laver man som landbrugselev i marken”. Herudover vil eleven modtage undervisning i skolens maskinhal/værksted. Eleven kommer på virksomhedsbesøg, hvor der fx besøges en kvægbedrift, svinebedrift eller minkfarm.

Opholdet giver eleven et indblik i, hvordan det er at være elev på en landbrugsskole samt i erhvervet. Eleven vil have mulighed for indgå i det daglige kostskolemiljø sammen med skolens elever, hvilket inkluderer spisning og fritidsaktiviteter.

Arbejdsform

Teori/praktik

Mødetid

Mandag 9.00-16.00 og tirsdag 8.00-14.00
Onsdag 9.00-16, torsdag 8.00-16, fredag 8.00-11.40

Transport

Eleven sørger selv for transport til og fra skolen. Bus 50 og 100 holder tæt på skolen. Eleven overnatter på skolen. OBS det er ikke muligt at møde ind søndag

Kantine

Det er kost på skolen

Øvrige informationer

Vi er en kostskole – det vil sige, at eleven kan bo og spise på skolen. Eleven kan, hvilket vi opfordrer til, deltage i kostskoleaktiviteterne sammen med de øvrige elever. Vi garanterer ikke for, at der er værelse til alle introelever, så indkvartering i gymnastiksalen kan blive nødvendigt. Der er forskellige fritidsaktiviteter på skolen – fx idrætshal, fodboldbane, billard, bordtennis, svømmebassin og motionsrum.

Eleverne skal medbringe

  • Praktisk tøj (ude og inde)
  • Sikkerhedsko
  • Idrætstøj inkl. indendørssko
  • Blyant og papir
  • Dyne, pude og lagen
  • Evt. badetøj, hvis det ønskes.

Sted

Nordjyllands Landbrugsskole er beliggende på Halkærvej 3, 9240 Nibe, 98351800

Nyttige links

Brobygning.net